Mercedes-Benz

Originele ruilonderdelen

Mercedes-Benz originele ruilonderdelen

Waterpomp, alternator of vervangmotor – Mercedes-Benz originele ruilonderdelen zijn een voordelig en milieuvriendelijk alternatief. Ze zijn onderworpen aan dezelfde kwaliteitseisen als onze nieuwe onderdelen en verlaten onze productie met de zelfde fabrieksgarantie als deze nieuwe onderdelen. 

De voor revisie geschikte oude onderdelen worden door specialisten volgens strenge criteria gereviseerd en op de nieuwste technische stand gebracht. Zo stemmen ze zoals de Mercedes-Benz originele onderdelen overeen met de hoge eisen in betrouwbaarheid, veiligheid en duurzaamheid. 

Daarbij profiteert zowel u als het milieu van: Het gebruik van Mercedes-Benz originele ruilonderdelen bespaart veel energie, grondstoffen en werkuren - en de hierdoor veroorzaakte kosten. Ook de emissies worden duidelijk verlaagd. Het voordeel is zo groot dat we bijna alle oude onderdelen bij de aankoop of inbouw van een origineel ruilonderdeel als betaling kunnen aanvaarden. Daarom zijn onze Mercedes-Benz originele ruilonderdelen tot 50 % goedkoper dan een vergelijkbaar nieuw onderdeel: En dat bij 100% Mercedes-Benz kwaliteit.

Als een van de eerste autoconstructeurs kunnen wij de duurzaamheid van onze Mercedes-Benz originele ruilonderdelen zelfs met een gecertificeerde ecobalans aantonen.

Overzicht van alle Mercedes-Benz originele ruilonderdelen.

Mercedes-Benz originele ruilonderdelen zijn voor vele componenten verkrijgbaar. Uw Mercedes-Benz Partner legt u graag uit welke onderdelen er beschikbaar zijn voor uw voertuig.

Originele ruilonderdelen
Prijsvoordeel

Prijsvoordeel en behoud van de bronnen

Spaarzaam omspringen met natuurlijke hulpbronnen
Dit ligt ons bijzonder na aan het hart: spaarzaam omspringen met beperkte natuurlijke hulpbronnen is vandaag belangrijker dan ooit. Mercedes-Benz neemt deze verantwoordelijkheid al vele jaren op zich. 

Want ook met het gebruik van de originele ruilonderdelen van Mercedes-Benz beschermen wij onze planeet heel actief en duurzaam door minder energie te verbruiken, minder waardevolle grondstoffen te gebruiken en minder schadelijke stoffen uit te stoten.

Elk gebruikt onderdeel dat door ons kan worden gerecycleerd, spaart immers de productie van een nieuw onderdeel uit – en daardoor ook energie, arbeid, materiaal en de kosten die daardoor ontstaan. Een voordeel dat zo groot is dat we bijna alle gebruikte onderdelen bij de aankoop of inbouw van een origineel ruilonderdeel als betaling kunnen aanvaarden. Het principe is al even eenvoudig als geniaal en u trekt duidelijk de groene kaart.

Kosten besparen
En dat spaart ook kosten uit: daarom zijn onze Mercedes-Benz ruilonderdelen goedkoper dan een vergelijkbaar nieuw onderdeel: tot 50%.

Milieu

Milieu

Oud wordt nieuw
De balans van Mercedes-Benz originele ruilonderdelen mag gezien worden – omdat de onderdelen niet volledig nieuw moeten worden geproduceerd, worden met elke vervanging energie en waardevolle grondstoffen uitgespaard en wordt de CO2-emissie teruggedrongen. Elk jaar kunnen zo duizenden tonnen grondstoffen en vele duizenden megawatturen stroom worden bespaard. Alleen al de uitgespaarde hoeveelheid van de CO2-uitstoot voor een Mercedes-Benz originele ruilmotor komt overeen met de hoeveelheid CO2 die 6 bomen in tien jaar kunnen omzetten. Of 190 dagen om een laptop te laten werken met de energie die bij de keuze voor een ruilmotor wordt uitgespaard.

Dat allemaal natuurlijk zonder aan de beproefde kwaliteit van Mercedes-Benz in te boeten. Want de gebruikte onderdelen worden door specialisten professioneel hersteld en weer als nieuw gemaakt. Het resultaat: 100 procent kwaliteit bij een kostenbesparing tot 50 procent. En als een van de eerste autoconstructeurs kan Mercedes-Benz met een gecertificeerde ecobalans zelfs de duurzaamheid van originele ruilonderdelen aantonen.

Originele kwaliteit

Originele kwaliteit

Mercedes-Benz fabrieksgarantie.
Bij een reparatie met originele Mercedes-Benz ruilonderdelen vertrouwt u op de gebruikelijke kwaliteit. Met onderdelen die door onze specialisten worden gerecycleerd, garanderen wij u kwaliteit en veiligheid – met dezelfde fabrieksgarantie van Mercedes-Benz, die we ook voor onze nieuwe onderdelen bieden.

Controle in meerdere stappen.

De recyclage van originele ruilonderdelen van Mercedes-Benz wordt streng gecontroleerd en verloopt in verschillende stappen: van het volledig demonteren in afzonderlijke componenten over het schoonmaken tot het controleren van uitzicht, afmetingen en elektrische werking wordt alles nauwgezet onderzocht. Als een onderdeel niet aan de vereisten voldoet, wordt het hersteld en weer bruikbaar gemaakt. Alle slijtende onderdelen worden door nieuwe onderdelen vervangen. Bij de eindcontrole van alle originele ruilonderdelen gelden dezelfde strenge normen als voor nieuwe onderdelen.