Mercedes-Benz

Onderhoud

veiligheid en waardebehoud voor uw Mercedes-Benz


Onderhoudsbeurten

Veiligheid en waardebehoud

Een van onze belangrijkste veiligheidssystemen is het onderhoud. Als het regelmatig wordt uitgevoerd blijft de veiligheid van uw Mercedes behouden en worden zowel mobiliteit als waardebehoud veiliggesteld. Als constructeur kennen we uw Mercedes het best. Ons professioneel opgeleid onderhoudspersoneel beschikt over de nodige knowhow en speciale werktuigen, die noodzakelijk zijn om een onderhoud op topniveau uit te voeren.

Op die manier wordt eventuele slijtage of scEhade tijdig herkend. Daardoor kunnen grotere herstellingen en de daaraan verbonden kosten vermeden worden. Aan de regelmatige afspraken hoeft u niet eens zelf te denken: de standaard service-intervalweergave van uw Mercedes herinnert u automatisch aan aanstaande onderhoudsbeurten – als service voor de service, bij wijze van spreken. Onderhoud is er bij Mercedes-Benz in twee verschillende omvangen: Service A en Service B. Die worden afwisselend uitgevoerd.

Mobilo. En het gaat verder.

Mobilo is de standaard mobiliteitsoplossing van Mercedes-Benz. In geval van pech, een ongeval of vandalisme zorgen onze experten in heel Europa ervoor dat u mobiel blijft. Een telefoontje volstaat. Via 00800 1 777 7777 staan we voortdurend voor u klaar. De mobiliteitsoplossing Mobilo is standaard bij elke Mercedes-Benz personenwagen en wordt gratis verlengd bij elke onderhoudsbeurt bij Mercedes-Benz – en dat tot 30 jaar lang.

 • Reiniging van de verdamper en van de luchtleidingen met het origineel Mercedes-Benz reinigings- of ontsmettingmiddel
 • Visuele controle van het systeem
 • Functionele controle van het systeem

Technische keuring

Als u vier jaar in uw Mercedes rijdt, komt uw eerste technische keuring eraan. Daarom stelt uw Erkend Servicepunt Mercedes-Benz u een uiterst voordelig nazicht voor waarbij alle cruciale veiligheidsonderdelen worden gecontroleerd. Zo worden eventuele problemen door onze vakmensen tijdig opgespoord. 

Rij zorgeloos de technische keuring tegemoet dankzij ons nazicht vóór technische keuring, voor slechts € 35[1] inc. werkuren en btw.

Tijdens dit uitvoerig nazicht controleert ons team van specialisten de volgende punten:

 • Stuurinrichting
 • Remmen
 • Schokdempers
 • Bandendruk
 • Lichten
 • Uitlaatgassen/ CO2-gehalte
 • Mogelijke olie- en waterlekken
 • Ruitenwissers
 • Veiligheidsgordel
 • Brandblusser


Houd uw airco in topconditie

Het is belangrijk om uw gehele aircosysteem te onderhouden. Vaak is een onaangename geur een eerste teken dat het systeem vervuild is.

Tijdens een Airco Cleaning verzorgen we een volledige reiniging van het systeem en gebruiken we een origineel Mercedes-Benz product om de filterbehuizing en de luchtleidingen te reinigen en te ontsmetten om er zo voor te zorgen dat schadelijke stoffen uit het koelsysteem verdwijnen.

Merkt u daarentegen dat uw airco niet meer optimaal werkt, omdat die bijvoorbeeld aan koelvermogen verliest? Dan is het tijd voor een grondig Airco Onderhoud. In beide gevallen kunt u terecht bij uw Erkend Servicepunt Mercedes-Benz, dat u eerst zal adviseren en vervolgens de werkzaamheden zal uitvoeren met orginele onderdelen om de lucht in uw Mercedes-Benz zo zuiver te houden als op dag één.

Airco Cleaning - € 68*

Reiniging van de verdamper en van de luchtleidingen met het origineel Mercedes-Benz reinigings- of  ontsmettingmiddel

Visuele controle van het systeem 

 Functionele controle van het  systeem

Airco Onderhoud - € 149*

Airco Cleaning

Complete controle van het systeem met diagnose-apparatuur, inclusief controle van de uitgangstemperatuur en van de werkingsdruk

Bijvullen van koelmiddel (tot 100 gr.) en compressorolie, indien nodig

Airco Cleaning - €68 

ReadyToGo

€ 66 - Bijvullen van de vloeistoffen en carwash inbegrepen!

Elke kilometer met een veilig en gerust gevoel dankzij ReadyToGo, zowel naar uw werk als uw favoriete vakantiebestemming.

ReadyToGo biedt u een snelle pitstop, inclusief: 

- Veiligheid: Essentiële veiligheidssystemen zoals banden, remmen en stuurbekrachtiging worden nagekeken.

- Totale zekerheid: U vat lange ritten aan met totale gemoedsrust. Alle niveaus en de bandenspanning worden gecontroleerd en op peil gebracht indien nodig.

- Reiniging inbegrepen: Uw wagen wordt gereinigd

- Nieuwe kaarten voor navigatie: De kaarten van uw eventueel COMAND navigatiesysteem worden tot 3 jaar na eerste ingebruikname gratis geüpdatet.

- Eenvoud: U maakt online of telefonisch een afspraak en uw Mercedes-Benz wordt nagekeken terwijl u wacht.